...als een gek!

Twittermenu 13 februari

Siciliaanse Caponata

De kooksessie hieronder vond plaats op zondag 13 februari.

Caponata: Italiaans groentenpotje van rode uitjes, knoflook, bleekselderij, knapperige paprika's en courgette, gesmoord in verse trostomaten, balsamico, oregano en olijfolie en afgemaakt met grote kappers en groene olijven. Kan zowel warm als koud gegeten worden.
Erbij: zilvervliesrijst of pasta.

Siciliaanse caponata

Helaas weinig foto's van deze sessie, want het was al laat toen ik begon (17.30 uur)
en bij schemering worden foto's een beetje groezelig.
Dat moet niet met etenswaren.

Het begon met het snijden:
ui, paprika en courgette in niet te kleine stukken snijden,
bleekselderij in kleinere stukjes van 1/2 cm.
Knoflook in kleine stukjes gehakt.

Ik had alvast mijn Le Creuset (pan met dikke bodem) op een klein vuurtje gezet om op te warmen.

Als alles gesneden is, fikse scheut olijfolie in de (opgewarmde) pan doen en ui erin fruiten -
vuur even hoog houden (flink roeren), dan laag.

Laat even glazig worden, dan het vuur weer hoog en de courgette erin.
Weer flink roeren, als het lekker pruttelt, vuur laag.

Knoflook er bij in.

Dan vuur weer hoog en de bleekselderij erin.
Roeren tot alles pruttelt en vuur laag.
5 minuutjes laten pruttelen.

Nu de paprika's op dezelfde manier.
Bij mij ziet het er dan zo uit:

groenteprutje

Als je 't vuur laag gezet hebt om alles lekker te laten pruttelen, gaan we de tomaten ontvellen...

tomaten ontvellen

Ikzelf schil de tomaten liever, maar veel mensen doen het door in kokend water
te dompelen en onder koud water af te spoelen en het velletje er afhalen.

tomaten snijden

Tomaten in grote stukken snijden en erbij doen.

Nu citroensap, balsamico en schepje rietsuiker er door roeren.
Oregano er ook bij in.

Dooroeren, dan alles op een klein pitje.

Zout en peper naar smaak; NIET te zout maken, want er komen nog olijven bij straks.

Nu het vuur UIT!

olijven

Olijven evt. in half of stukjes hakken en erbij doen.

Kappertjes erbij doen; alles doorroeren

Evt nog oregano (thijm kan er ook evt bij) om op te smaken.

PROEVEN, evt nog bijzouten/peperen en dan issie KLAAR!

Voor opdienen evt nog wat door midden gesneden cherrytomaatjes bij doen.

Erbij: (zilvervlies)rijst of pasta.
In het laatste geval wat parmezaanse kaas over de caponata.

EET SMAKELIJK!


<< Terug naar de homepage

Volg mij via Twitter!
http://twitter.com/Johnniekookt


Menu

Hieronder zie je doorlopend
een rijke keus aan heerlijke gerechten die ik regelmatig maak. Omdat ik graag experimenteer, ga ik steeds berichten over de nieuwste lekkere dingen die ik brouw!


Siciliaanse Caponata
(vegetarisch)

<< Recept
______

Noord-Afrikaanse groentestoof
(zoet-pittig, vegetarisch)

Recept >>
______

Turks lamsstoofpotje
(zoet-pittig)

Recept >>
______

Wintergroenten
uit de oven
(vegetarisch)

Recept >>
______

Chili con carne
______

Chili sin carne
______

Rijk gevulde Minestronesoep
met knapperig vers pistoletje
______

Gronings runder &
bierstoofpotje
met aardappelpuree en rode kool met Elstar-appeltjes

Recept >>
______

Coq au vin
met Roseval-aardappeltjes
uit de oven

Recept >>
______

Spaghetti Toscana
met gehaktballetjes in tomaten-basilicumsaus
______

Taglietelle vegetariano
met rijkgevulde tomaten/paprikasaus
______

Ratatouille
met kip of Franse omelette en zilvervliesrijst
______

Boeuf Bourguignon
met Roseval-aardappeltjes
uit de oven

______

Lasagne met spinazie (vegetarisch)

Recept >>
______

Lasagne di Gionni
(met gehakt)

Recept >>
______