...als een gek!

Gronings runder & bierstoofpotje voor + 15 personen
met rode kool & aardappelpuree

Boodschappenlijstje (voor minder personen aantallen delen):

- 3 kg fijne of dikke rib of in hapklare brokken
- boter

- (olijf)olie
- 1,5 kg grote uien
- 1 kg winterwortel

- 3 appels (Goudreinet of een andere stevige appel
Beter is de echte Groninger Noorderkroon, maar die is moeilijk te krijgen.)
- 10 laurierbladen
- 6 flesjes goed bruin bier, zoals Leffe bruin
- 10 runderbouillontabletten
- 5-6 sneden volkorenbrood
- Groninger grove mosterd
- 2 dikke plakken ontbijtkoek


Lekker met aardappelpuree & rode kool met appeltjes!

En dan nu aan de slag:

Coq-au-vin-ingredienten

De ribstukken in hapklare brokken snijden

 Uien grof hakken en in de grote pan in scheut olie aanfruiten

Vlees in porties aanbakken in grote koekepan.
Vlees bak ik wel in boter aan, dat schroeit mooier dicht.

...en bij de uien indoen.

Het bruine bier staat klaar...

Het bier opwarmen in de pan waarin het vlees gebakken is..

...en bij het vlees & de uien doen.
Lekker laten pruttelen.

De runderbouillonblokjes verkruimelen en er bij in doen; goed roeren!

Winterwortelen in hapklare brokken snijden..

...en erbij doen met 10 blaadjes laurier

De volkorenboterhammen dik besmeren met Marne grove mosterd, pittig

Maar dan ook echt DIK besmeren!

De bammen boven op de stoverij leggen...

...en even koppie onder drukken 

Deksel op de pan en op een heel klein vuurtje een half uurtje laten pruttelen.

Alvast de appels in blokjes snijden.

Boterhamkorsten even eruit en fijnsnijden (lekker werkje ;-) en goed doorroeren.
De hele boel wordt al lekker lobbig.

Nu de appels er bij.

Nog eens goed roeren, en verwarmen tot De Pruttel verschijnt!

Gas uit, deksel erop en in oven zetten met temp. 70 of 80 graden.
Uurtje of 4 laten gaarzeuren

Een uurtje voor het einde 1 of 2 plakken Groninger koek verkruimelen en er door.

Klaar! Als het goed is is de stoofpot lekker lobbig.

Eet smakelijk!!

<< Terug naar de homepage

Volg mij via Twitter!
http://twitter.com/Johnniekookt


Menu

Hieronder zie je doorlopend
een rijke keus aan heerlijke gerechten die ik regelmatig maak. Omdat ik graag experimenteer, ga ik steeds berichten over de nieuwste lekkere dingen die ik brouw!


Gronings runder &
bierstoofpotje
met aardappelpuree en rode kool met Elstar-appeltjes

<< Recept
______

Noord-Afrikaanse groentestoof
(zoet-pittig, vegetarisch)

Recept >>
______

Turks lamsstoofpotje
(zoet-pittig)

Recept >>
______

Wintergroenten
uit de oven
(vegetarisch)

Recept >>
______

Siciliaanse Caponata
(vegetarisch)

Recept >>
______

Chili con carne
______

Chili sin carne
______

Rijk gevulde Minestronesoep
met knapperig vers pistoletje
______

Coq au vin
met Roseval-aardappeltjes
uit de oven

Recept >>
______

Spaghetti Toscana
met gehaktballetjes in tomaten-basilicumsaus
______

Taglietelle vegetariano
met rijkgevulde tomaten/paprikasaus
______

Ratatouille
met kip of Franse omelette en zilvervliesrijst
______

Boeuf Bourguignon
met Roseval-aardappeltjes
uit de oven

______

Lasagne met spinazie (vegetarisch)

Recept >>
______

Lasagne di Gionni
(met gehakt)

Recept >>
______